Baleseti kártérítés

Foglalkozási megbetegedés


A foglalkozási megbetegedés a munkavégzés, a foglalkozás gyakorlása közben bekövetkezett, valamint a foglalkozás gyakorlását követően megjelenő vagy kialakuló egészségkárosodás, amely a munkavégzéssel, a foglalkozással kapcsolatos, a munkavégzés, a munkafolyamat során előforduló tényezőkre vezethető vissza, illetve amely a munkavállalónak az optimálisnál nagyobb vagy kisebb igénybevételének a következménye.
Azokban az esetekben tehát, melyekben a munkavállaló szervezete nem tudja ellensúlyozni a munkavégzésből és a munkahelyi környezetből, a munkahely által biztosított körülményekből eredő egészségkárosító hatásokat, foglalkozási megbetegedés léphet fel.
Fontos kiemelni, hogy a foglalkozási megbetegedés megállapítását az erre hatáskörrel rendelkező illetékes hatóság végzi, és mindenképpen orvosszakértői feladat. Amennyiben a jogszabályok által részletezett hatósági eljárás során megállapítják a munkavállaló foglalkozási megbetegedését, akkor abban az esetben a munkavállaló akár kártérítési igénnyel is felléphet a munkáltatóval szemben.
Tapasztalataink alapján foglalkozási megbetegedés gyanúja esetén a munkavállalók nincsenek tisztában azzal, hogy mit kell tenniük betegségük kivizsgáltatása, valamint esetleges kárigényük érvényesítése érdekében.

Amennyiben Ön foglalkozási megbetegedést szenvedett, és nem biztos abban, hogy az Ön részére jár-e kártérítés, forduljon hozzánk bizalommal!Hívjon most és vegye igénybe a HÜSE ÜGYVÉDI IRODA szakértelmét!

Amennyiben Ön nem budapesti lakos, illetve sérüléséből eredően nem tudja Irodánkat személyesen felkeresni, az sem probléma, az esetleges távolság ne tántorítsa el attól, hogy felvegye velünk a kapcsolatot. Hívjon minket bizalommal, és megkeressük a legkézenfekvőbb megoldást a személyes találkozás megszervezésére.

+36 30 619 9672


További elérhetőségeink:

Email: info@heflegal.comIroda címe: 1061 Budapest, Király utca 30-32. A épület IV/403.Személyes ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján.