Baleseti kártérítés

Közlekedési baleset


Aki a közlekedésben részt vesz, annak sajnálatos módon számolnia kell azzal, hogy önhibájából kívül közlekedési baleset vétlen áldozata lehet és személyi sérüléssel járó balesetet szenvedhet el. A közlekedési balesetek többféle formában érhetik a károsultat, úgymint például gyalogos gázolás, kerékpáros baleset, motoros baleset, utas baleset, külföldön történő baleset.
Tapasztalataink szerint a károsultak sok esetben nem tudják, hogy közlekedési baleset esetén a részükre kártérítés járhat, valamint az sem, hogy a kártérítést kivel szemben érvényesíthetik. Fontos tudni azonban, hogy közlekedési baleset alkalmával a károkozó gépjármű kötelező felelősségbiztosítása fedezi a károsult személy vagyoni kárait, valamint kiterjed a biztosító helytállási kötelezettsége a sérelemdíj iránti igény megfizetésére is. A gyakorlatban tehát a kárügyintézés során nem a károkozó személlyel, nem a gépkocsi vezetőjével szemben kell benyújtani a kárigényt, hanem közvetlenül a károkozó gépjármű felelősségbiztosítójától lehet követelni a kártérítést.
Amennyiben a közúti balesetet okozó gépjármű nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, vagy a közlekedési balesetet ismeretlen gépjármű okozta, akkor is forduljon hozzánk bizalommal, ugyanis ezekben az esetekben a Magyar Biztosítók Szövetsége téríti meg a kárt a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően.
Azokban a közúti balesetek vonatkozásában, amelyekben a károsult 8 napon túl gyógyuló sérülést/sérüléseket szenved el, minden esetben büntetőeljárás indul a károkozó személy mint gyanúsított ellen az illetékes rendőrkapitányság előtt. A büntetőeljárás során a károsultat mint sértettet megilleti az a jogosultság, hogy jogi képviselő képviselje. A büntetőeljárás során készséggel állunk Ügyfeleink szíves rendelkezésére a sértetti jogi képviselet ellátása körében is.

Amennyiben Ön közlekedési balesetet szenvedett, és nem biztos abban, hogy az Ön részére jár-e kártérítés, forduljon hozzánk bizalommal!Hívjon most és vegye igénybe a HÜSE ÜGYVÉDI IRODA szakértelmét!

Amennyiben Ön nem budapesti lakos, illetve sérüléséből eredően nem tudja Irodánkat személyesen felkeresni, az sem probléma, az esetleges távolság ne tántorítsa el attól, hogy felvegye velünk a kapcsolatot. Hívjon minket bizalommal, és megkeressük a legkézenfekvőbb megoldást a személyes találkozás megszervezésére.

+36 30 619 9672


További elérhetőségeink:

Email: info@heflegal.comIroda címe: 1061 Budapest, Király utca 30-32. A épület IV/403.Személyes ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján.