Baleseti kártérítés

Munkahelyi baleset


A Munka Törvénykönyve szerint a munkáltató köteles megtéríteni a munkavállalónak a munkaviszonnyal összefüggésben okozott kárt. Vagyis amennyiben a munkavállaló munkavégzés közben, munkaviszonyával összefüggésben munkahelyi balesetet szenved el, annyiban a munkáltató köteles a munkavállaló részére kártérítést fizetni. Előfordul, hogy a munkáltató felelősségbiztosítást köt a munkahelyi balesetekre, melyre tekintettel ezekben az esetekben a biztosító bevonásával történik a kárügyintézés.
A munkáltató a munkavállaló teljes kárát köteles megtéríteni. A munkáltatónak nem kell megtérítenie azt a kárt, amellyel kapcsolatban bizonyítja, hogy bekövetkezése a károkozás idején nem volt előre látható. Nem kell megtéríteni a kárnak azt a részét sem, amelyet a munkavállaló vétkes magatartása okozott, vagy amely abból származott, hogy a munkavállaló kárenyhítési kötelezettségének nem tett eleget.
Az üzemi baleset társadalombiztosítási fogalom. Üzemi baleset esetén a károsult munkavállaló különböző társadalombiztosítási szolgáltatásokra lehet jogosult (például baleseti táppénz, baleseti járadék stb.).
A baleset üzemi jellegét a baleseti táppénz megállapítására jogosult társadalombiztosítási kifizetőhely, vagy az illetékes járási hivatal állapítja meg.
Fontos, hogy nem minden üzemi baleset tekinthető munkahelyi balesetnek, melyre tekintettel nem minden üzemi baleset esetén jár kártérítés a munkavállaló részére.

Amennyiben Ön munkahelyi balesetet szenvedett, és nem biztos abban, hogy az Ön részére jár-e kártérítés, forduljon hozzánk bizalommal!Hívjon most és vegye igénybe a HÜSE ÜGYVÉDI IRODA szakértelmét!

Amennyiben Ön nem budapesti lakos, illetve sérüléséből eredően nem tudja Irodánkat személyesen felkeresni, az sem probléma, az esetleges távolság ne tántorítsa el attól, hogy felvegye velünk a kapcsolatot. Hívjon minket bizalommal, és megkeressük a legkézenfekvőbb megoldást a személyes találkozás megszervezésére.

+36 30 619 9672


További elérhetőségeink:

Email: info@heflegal.comIroda címe: 1061 Budapest, Király utca 30-32. A épület IV/403.Személyes ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján.